PRM: Gollegiella – Nordisk samisk språkpris utdelt

Ministrene med ansvar for samiske saker og sametingspresidentene i Finland, Norge og Sverige delte i dag, 12.11.08, den nordiske samiske språkprisen Gollegiella til Henrik Barruk i Storuman, Sverige og organisasjonen Sámi Siida i Utsjoki, Finland

- Vi er svært glad for å kunne være med å tildele Gollegiella til Henrik Barruk og Sámi siida for deres mangeårige og store arbeid for å styrke det samiske språket, sier sametingspresidentene Klemetti Näkkäläjärvi i Finland, Egil Olli, Norge og Lars Anders Baer Sverige.

Gollegiella ble innstiftet av ministerne med ansvar for samiske saker og sametingspresidentene i Finland, Norge og Sverige i 2004. Prisen er på 12.500 euro og deles ut annet hvert år til enkeltpersoner, grupper eller organisasjoner i Finland, Norge, Russland og Sverige som har gjort en innsats for å styrke og fremme det samiske språket.

-  Det samiske samfunnet trenger enkeltpersoner og organisasjoner som Henrik Barruk og Sámi Siida for å bevare og styrke det samiske språket. Vi håper denne prisen kan motivere dem til et fortsatt viktig og godt arbeid, avslutter sametingspresidentene.

 Kontaktpersoner:
- Sametingspresident i Finland Klemetti Näkkäläjärvi ,tlf. +358 50 524 2109
- Sametingspresident i Norge Egil Olli ,tlf. +47 900 26 880
- Sametingspresident i Sverige Lars Anders Baer, tlf. +46 703 162 056