Ny satsing på Sametingets valgmanntall

Sametingets ungdomspolitiske utvalg (SUPU) ønsker igjen å rette fokus på Sametingets valgmanntall, og oppfordrer ungdom til å skrive seg inn i valgmanntallet for å ha muligheten til å stemme ved valget høsten 2009, sier SUPU`s leder Anne Helene Saari.

Publisert av Kuhmunen, John-Marcus. Sist endret 24.11.2008

SUPU er i gang med en ny satsing for å få flere ungdom til å skrive seg inn i Sametingets valgmanntall, og på denne måten prøve å øke ungdoms valgdeltakelse ved sametingsvalget høsten 2009. Vårt mål er å få ungdom til å øke interessen for politikk, og gi opplyse ungdom om deres mulighet til å påvirke sin egen hverdag. Dette ved å poengtere viktigheten med valgdeltakelse der man kan stemme inn flere ungdom på Sametinget, som igjen arbeider for deres sak.

Forrige helg under årets Nilut Cup i Kautokeino, var SUPU tilstede for å oppfordre ungdom til å skrive seg inn i valgmanntallet, og var tilgjengelig med informasjon om SUPUs arbeid for ungdom og om Sametinget generelt. Både ungdom og voksne viste interesse og kom bort for en prat. Flere skrev seg inn i valgmanntallet der og da, og mange andre tok med seg informasjon og skjemaer. Vi er meget glad for god respons og takker for hyggelig prat med ungdommen, forteller Anne Helene Saari.

Oppfordrer ungdom å sjekke ut www.samediggi.no for mer info om valgmanntallet, og skrive seg inn om ønskelig. Se også www.diggi.no, der det står om SUPUs arbeid for ungdommen.

Kontaktperson:
Anne Helene Saari
Mobil 917 20 679
E-post: ahsaari@hotmail.com