Ledige stillinger: 4 stillinger

Følgende stillinger er ledige med søknadsfrist 04.03.09:

  • Førstekonsulent/rådgiver
  • 2 rådgivere/seniorrådgivere
  • Rådgiver/seniorrådgiver

Førstekonsulent/rådgiver  - Ref.nr. 09/719

Sametinget har ledig vikariat som førstekonsulent/rådgiver med snarlig tiltredelse og frem til 01.05.10. Arbeidssted er ett av Sametingets kontorsteder.

Stillingenes primære arbeidsområde er utvikling og oppfølging av Sametingets virkemiddelpolitikk, primært tilskuddforvaltning innen næringsutvikling. Stillingen kan også bli tillagt andre oppgaver knyttet til Sametingets virksomhet.

Stillingen ønskes besatt av en person med relevant høyere utdanning fra høgskole/universitet, gjerne innen økonomi, samfunnsfag e.l. Erfaring fra offentlig forvaltning og kunnskaper om samiske samfunnsforhold og i samisk språk vil bli vektlagt. I tillegg vil det bli lagt vekt på gode faglige kvalifikasjoner, samarbeids- og kommunikasjonsevner, herunder skriftlig fremstillingsevne, evne til selvstendig og målrettet arbeid og serviceinnstilling.

Stillingen er plassert i stillingskode 1408 førstekonsulent eller 1434 rådgiver.

Nærmere opplysninger om stillingene kan fås ved henvendelse til Audhild Schanche, Hege Fjellheim Sarre eller Synnøve Solbakk, tlf. 78 47 40 00.

2 rådgivere/seniorrådgivere (2. gangs utlysning) - Ref. nr: 08/5098

Sametinget har ledig to faste stillinger som rådgivere/seniorrådgivere, fortrinnsvis jurister, med tiltredelse snarest. Arbeidssted er ett av Sametingets kontorsteder.

Begge stillingene er tillagt oppgaver knyttet til rettsutvikling, juridisk utredning og lovarbeid innenfor det same- og urfolksrettslige området. For den ene stillingen vil hovedarbeidsområde være knyttet til opplærings-, kultur-, språk- og barnerett. Den andre stillingen vil ha sitt hovedarbeidsområde knyttet til land- og resursrettigheter, herunder tings-, miljø- og arealforvaltningsrett. For begge stillinger er det ønskelig med kompetanse i menneskerettigheter og forvaltningsrett.

For stillingene ønskes primært juridisk embetseksamen/master. Det vil være en fordel med erfaring fra arbeidsområdet. Personer med samfunnsvitenskapelig utdanning på fortrinnsvis hovedfags-/masternivå og relevant erfaring kan også søke. Kunnskap om samiske samfunnsforhold og i samisk språk vil bli vektlagt. I tillegg vil det bli lagt vekt på gode kvalifikasjoner, samarbeids- og kommunikasjonsevner, skriftlig framstillingsevne, evne til selvstendig og målrettet arbeid og serviceinnstilling.

Søkere bes angi hvilken av stillingene det søkes på, eventuelt om prioritering av stillingene. Stillingene er plassert i stillingskode 1434 rådgiver eller 1364 seniorrådgiver.

Nærmere opplysninger om stillingene kan fås ved henvendelse til avdelingsdirektørene Julie Eira og Audhild Schanche, tlf. 78 47 40 00.

Rådgiver/seniorrådgiver - Ref. nr: 09/912

Sametinget har ledig en fast stilling som rådgiver/seniorrådgiver med tiltredelse snarest. Arbeidssted er ett av Sametingets kontorsteder.

Stillingen er tillagt oppgaver knyttet til utvikling av Sametingets næringspolitikk og virkemiddelpolitikk, herunder tilskuddsforvaltning, primært innen næringsutvikling. Stillingen kan også bli tillagt andre oppgaver knyttet til Sametingets virksomhet.

Stillingen ønskes besatt av en person med relevant høyere utdanning fra høgskole/universitet, fortrinnsvis på hovedfags-/masternivå og gjerne innen økonomi, samfunnsfag e.l. Erfaring fra offentlig forvaltning eller annen relevant praksis, kunnskaper om samiske samfunnsforhold og i samisk språk vil bli vektlagt. I tillegg vil det bli lagt vekt på gode faglige kvalifikasjoner, samarbeids- og kommunikasjonsevner, herunder skriftlig fremstillingsevne, evne til selvstendig og målrettet arbeid og serviceinnstilling.

Stillingen er plassert i stillingskode 1434 rådgiver eller 1364 seniorrådgiver.

Nærmere opplysninger om stillingene kan fås ved henvendelse til Audhild Schanche, Hege Fjellheim Sarre eller Synnøve Solbakk, tlf. 78 47 40 00.

 

Felles for alle stillingene:

Sametingets administrasjon skal i størst mulig grad gjenspeile mangfoldet i befolkningen. Det er et personalpolitisk mål å oppnå balansert alders- og kjønnssammensetting, og å rekruttere personer med minoritets- og urfolksbakgrunn.

Sametinget har avtale om Inkluderende Arbeidsliv (IA), og legger vekt på tilrettelegging av arbeidsforholdene for den enkelte medarbeider.

For alle bosatt i Finnmark og Nord-Troms gjelder nedskriving av studielån i Statens lånekasse med 10 % pr. år inntil kr. 25.000, særskilt skattefradrag og forhøyet barnetrygd.  Disse er gjeldende inntil Stortinget omgjør ordningene.

Ansatte i Sametinget har fleksibel arbeidstid. Søkere som ikke kan samisk ved tiltredelse, kan etter avtale med arbeidsgiver tilpliktes opplæring i samisk språk.

Forøvrig tilsettes arbeidstakere etter gjeldende lover, reglement og overenskomster, herunder lønn og pensjon, samt 6 mnd. prøvetid. Fra lønnen trekkes 2 % til Statens pensjonskasse.

Søknadsfrist: 04.03.09

Søkere bes oppgi referansenummer på stillingen de søker til.  Søknad og CV med bekreftede kopier av vitnemål og attester sendes Sámediggi - Sametinget, Ávjovárgeaidnu 50, 9730 Kárášjohka/Karasjok

Publisert av Eira, Ellen Aina. Sist endret 05.06.2009