Ledige stillinger

Som ledd i vår kulturminneforvaltning har vi i forbindelse med årets feltsesong disse ledige stillingene:

• Vikariat som saksbehandler frem til 30.09.09 med kontorsted fortrinnsvis på Drag. Ref.nr 09/1343
• Prosjekt-/feltleder og vikariat som saksbehandler fra mai og frem til 28.02.10, kontorsted fortrinnsvis i Varangerbotn. Ref.nr 09/1344
• Prosjekt-/feltleder fra mai og i inntil 6 måneder, kontorsted fortrinnsvis i Manndalen. Ref. nr 09/1345
• Sommervikar med kontorsted i Manndalen. Ref.nr 09/1346
• Sommervikar med kontorsted i Varangerbotn. Ref.nr 09/1347
• Feltarbeidere/assistenter. Ref.nr 09/1348

Søknadsfrist: 27.03.09

Publisert av Magga, Sara Marja. Sist endret 16.03.2009

Vikariat/prosjekt-/feltleder - Ref.nr. 09/1343, 09/1344 og 09/1345

Vi har ledig en vikariatstilling som saksbehandler med snarlig tiltredelse og frem til 30.09.09 med kontorsted fortrinnsvis på Drag (ref.nr 09/1343 ). Vikariatstillingens oppgaver er forvaltning av samiske kulturminner gjennom saksbehandling og befaringer av ulike plan- og arealsaker. Stillingen kan også bli tillagt andre oppgaver knyttet til Sametingets virksomhet.

Med forbehold om finansiering har vi ledig to prosjekt-/feltlederstillinger for feltoppdrag i Finnmark og Troms. Stillingenes oppgaver er feltarbeid samt for- og etterarbeid i forbindelse med kulturminneregistreingsprosjekter og større utbyggingssaker. En stilling kan omfatte flere prosjekter/feltoppdrag. Stillingene kan også bli tillagt andre oppgaver.

Den ene prosjekt-/feltlederstillingen vurderes forlenget med et vikariat som saksbehandler til 28.02.09 med kontorsted fortrinnsvis i Varangerbotn (ref.nr. 09/1344 ). Stillingens oppgaver er som for vikariatet ovenfor. Den andre prosjekt-/feltlederstillingen er fra mai og i inntil 6 måneder med kontorsted fortrinnvis i Manndalen (ref.nr 09/1345).

Stillingene ønskes besatt av personer med relevant høyere utdanning, fortrinnsvis på master-/hovedfagsnivå og gjerne arkeologi/kulturminneforvaltning, relevant erfaring og kunnskaper i bruk av digitalt feltutstyr (GIS/GPS/PDA). Kunnskap om samiske samfunnsforhold og i samisk språk vil bli vektlagt. I tillegg vil det bli lagt vekt på gode faglige kvalifikasjoner, samarbeids- og kommunikasjonsevner, herunder skriftlig fremstillingsevne, evne til selvstendig og målrettet arbeid og serviceinnstilling.

Stillingene er plassert i stillingskode 1408 førstekonsulent, 1434 rådgiver eller 1364 seniorrådgiver

Nærmere opplysninger om stillingene kan fås ved henvendelse til Audhild Schanche, Hege Fjellheim Sarre eller Synnøve Solbakk, tlf. 78 47 40 00.

2 Sommervikarer - Ref.nr: 09/1346 og 09/1347
Vi har behov for to sommervikarer i perioden mai til september og for minimum 5 uker; en til vårt kontorsted i Manndalen (ref. nr 09/1346)  og en til Varangerbotn (ref.nr 09/1347).

Sommervikarenes oppgaver er som for vikariatet ovenfor. Vi ønsker primært personer med relevant høyere utdanning fortrinnsvis på minimum bachelornivå, erfaring med saksbehandling og/eller feltarbeid og som har kunnskaper i bruk av digitalt feltutstyr (GIS/GPS/PDA), om samiske samfunnsforhold og i samisk språk. Personer som ikke oppfyller primærkravene kan også søke, og da oppfordres spesielt personer som behersker samisk til å søke. I tillegg vil det bli lagt vekt på gode samarbeids- og kommunikasjonsevner samt evne til selvstendig og målrettet arbeid og serviceinnstilling.

Stillingen er plassert i stillingskode 1065 konsulent, 1408 førstekonsulent eller 1434 rådgiver.

Nærmere opplysninger om stillingene kan fås ved henvendelse til Audhild Schanche, Hege Fjellheim Sarre eller Synnøve Solbakk, tlf. 78 47 40 00.

Feltarbeidere/feltassistenter - Ref. nr: 09/1348
Vi har også behov for feltarbeidere/feltassistenter til større og mindre feltoppdrag i hele det samiske bosettingsområdet på norsk side. 

Vi ønsker primært personer som relevant høyere utdanning fortrinnsvis på minimum bachelornivå, erfaring med feltarbeid/kulturminneregistreringer, kunnskaper i bruk av digitalt feltutstyr (GIS/GPS/PDA) og om samiske samfunnsforhold samt i samisk språk. I tillegg vil det bli lagt vekt på gode samarbeids- og kommunikasjonsevner samt evne til selvstendig og målrettet arbeid og serviceinnstilling.

Stillingen er plassert i stillingskode 1065 konsulent, 1408 førstekonsulent, 1434 rådgiver eller 1364 seniorrådgiver.

Nærmere opplysninger om stillingene kan fås ved henvendelse til Audhild Schanche, Hege Fjellheim Sarre eller Synnøve Solbakk, tlf. 78 47 40 00. 

Felles for alle stillingene:
Det stilles krav om førerkort i klasse B i alle stillingene/feltoppdragene.

Sametingets administrasjon skal i størst mulig grad gjenspeile mangfoldet i befolkningen. Det er et personalpolitisk mål å oppnå balansert alders- og kjønnssammensetting, og å rekruttere personer med minoritets- og urfolksbakgrunn.

Sametinget har avtale om Inkluderende Arbeidsliv (IA), og legger vekt på tilrettelegging av arbeidsforholdene for den enkelte medarbeider.

For alle bosatt i Finnmark og Nord-Troms gjelder nedskriving av studielån i Statens lånekasse med 10 % pr. år inntil kr. 25.000, særskilt skattefradrag og forhøyet barnetrygd.  Disse er gjeldende inntil Stortinget omgjør ordningene.

Ansatte i Sametinget har fleksibel arbeidstid. Søkere som ikke kan samisk ved tiltredelse, kan etter avtale med arbeidsgiver tilpliktes opplæring i samisk språk.

Forøvrig tilsettes arbeidstakere etter gjeldende lover, reglement og overenskomster, herunder lønn og pensjon, samt 6 mnd. prøvetid. Fra lønnen trekkes 2 % til Statens pensjonskasse.

Søkere bes oppgi referansenummer på stillingen(e) de søker til.  Søknad og CV med bekreftede kopier av vitnemål og attester sendes Sámediggi - Sametinget, Ávjovárgeaidnu 50, 9730 Kárášjohka/Karasjok