Sametinget protesterer mot overgrep i Peru

Sametinget har denne uka tatt kontakt med Utenriksdepartementet om situasjonen i Peru der det har vært sammenstøt mellom politi og indianere. Bakgrunnen for sammenstøtene er indianernes protester mot omfattende industriell utnyttelse av naturressursene i de resterende områder i Amazonas-området hvor indianerne tradisjonelt bor.

Publisert av Kuhmunen, John-Marcus. Sist endret 15.06.2009

Det er med bekymring at Sametinget har mottatt meldinger om at det i forrige uke fant sted et sammenstøt i Peruansk Amazonas hvor mange mennesker ble drept og såret ved sammenstøt mellom politi og indianere. Bakgrunnen for sammenstøtene er indianernes protester mot omfattende industriell utnyttelse av naturressursene i de resterende områder i Amazonas-området hvor indianerne, Amerikas urfolk, har kunnet søke beskyttelse etter at de tidligere har måttet oppgi det meste av sine landområder.

Sametinget har sendt brev til Utenriksdepartementet der man har tatt opp situasjonen. Sametinget ber om at utenriksministeren snarest og på den mest hensiktsmessige måte tar i bruk de virkemidler som er nødvendige for å få en snarlig slutt på den utviklingen som rammer Perus urfolk.

For å lese brevet, se link.