Sametinget sikrer gratis læremidler og skjønnlitteratur

Sametinget har inngått avtale med Davvi Girji om frikjøp av læremidler og skjønnlitteratur. 62 av læremidlene er tilpasset Kunnskapsløftet. Avtalen omfatter tilsammen 307 titler og sikrer at skoler og barnehager får gratis læremidler og skjønnlitteratur.

Publisert av Kuhmunen, John-Marcus. Sist endret 24.06.2009

-Sametinget skal gjennom avtalen med Davvi Girji dele ut gratis samiske læremidler til barnehager og skoler før skolestart. Det skal ikke lenger stå på kommuneøkonomien om barn og unge skal ha tilgang på læremidler eller skjønnlitteratur. Det er en rekke utfordringer knyttet til samiske læremidler, men det er en milepæl at vi faktiskt har sikret at den største delen av samiske læremidler blir gratis for barn og unge. Mange av læremidlene som blir berørt av avtalen er tilpasset Kunnskapsløftet. Det kommer også fremover være en videre satsing på produksjon og ferdigstilling av nye læremidler tilpasset Kunnskapsløftet, sier rådsmeldem Jørn Are Gaski.

Avtalen omfatter også Kunnskapsløftet
Avtalen omfatter 307 titler og omkring 100 000 bøker:

  • Læremidler og skjønnlitteratur som er produsert frem til høsten 2008 for barnehage og grunnskole, 245 titler (tilpasset L97, Kunnskapsløftet og skjønnlitteratur) - gratis
  • Læremidler som er produsert etter høsten 2008, 16 titler (tilpasset Kunnskapsløftet) - gratis
  • Læremidler under produksjon, 46 titler (tilpasset Kunnskapsløftet) - gratis

Davvi Girji sender ut læremidlene til skoler og barnehager
Skoler og barnehager kan bestille læremidler og skjønnelitteratur fra Davvi Girji før skolestart når listene legges ut på nett. Mottaker dekker kostnadene til ekspedisjon og frakt.