PRM - Barack Obamas Asia-sjefsrådgiver besøker Sametinget

Barack Obamas Asia-sjefsrådgiver

Egil Olli er vert når en av Obamas nærmeste rådgivere, Jeffrey Bader, gjester Sametinget onsdag 5. august. Med i følget er hans hustru Rohini Talalla og ambassadesekretær Knut Lein.

Publisert av Ramstad, Liss-Ellen. Sist endret 05.08.2009

Gjestene har et tett program hvor de skal få oppleve tradisjonell samisk kultur. De kommer for å lære mer om urfolk fra et samisk perspektiv.

- Dette gir Sametinget en unik mulighet til å ha direkte dialog med Det hvite hus, sier Egil Olli. Et slikt besøk gir gode signaler angående USAs urfolkspolitikk.

Sametingspresideneten og sjefsrådgiver Bader vil blant annet snakke om temaet miljø i arktiske områder. Gjestene skal få servert typisk samisk mat, få en innføring i hvem samene er, samisk historie, få informasjon om Sametinget og urfolkssamarbeid. Det er også lagt inn et besøk på NRK Sámiradio for å få et innblikk i samiske medier og mer om urfolkssamarbeid.

Det blir satt av tid til pressen fra kl. 16.50-17.00 på NRK Sámiradio. Det er også mulighet for pressen å følge omvisningen på Sametinget fra kl. 14.55 for å få bilder av gjestene.