PRM: Hilde Anita Nyvoll er strålende fornøyd med "Drømmejobben"!

Nyvoll, Hilde Anita

- Rekrutteringskampanjen for å skaffe flere studenter til lærerutdanninga har virket godt, sier en meget fornøyd sametingsråd Hilde Anita Nyvoll og viser til de gode resultatene fra Samordnet opptak.

Publisert av Magga, Sara Marja. Sist endret 17.08.2009
  • Søkere til Samisk Høgskole med samisk allmennlærerutdanning og førskolelærerutdanning som 1. prioritet er steget med henholdsvis 150 % og 900 % fra 2007 til 2009.

  • Tallet på søkere til Høgskolen i Finnmark med allmennlærerstudiet som 1. prioritet er steget med 48,28 % (normert studietid) og 140,63 % (samlingsbasert) fra 2008 til 2009.

  • Mens antall søkere til Høgskolen i Finnmark med normert førskolelærerstudie som 1. valg er uendret fra i fjor til i år, er det 2,56 % reduksjon i søkertallet for samlingsbasert førskolelærerutdanning.

I tillegg viser den foreløpige statistikken fra Samordnet opptak at den nasjonale søkningen til allmennlærerutdanningen har økt med 24,73 % fra 2008 til 2009.

Sametingsråd Hilde Anita Nyvoll mener den positive profileringen av læreryrket gjennom kampanjen "Drømmejobben - Gollevirgi, må være grunnen til resultatene:

- Dette er svært gledelig, for skoler og barnehager i det samiske samfunnet trenger flere lærere som kan videreføre det samiske språket og kulturen, sier sametingsråden. Uten dyktige lærere som kan undervise i og på samisk vil den samiske utviklingen stoppe, sier Nyvoll. Utfordringene for kommende år blir å opprettholde denne trenden, og et av tiltakene kan være å øke antall studieplasser ved Høgskolen i Finnmark og Samisk høgskole, avslutter Nyvoll.

Kampanjen, som pågikk i første halvdel av 2009 for å øke tallet på søkere til allmennlærer- og førskolelærerutdanningene ved høgskolene i Finnmark, var et samarbeidsprosjekt mellom Fylkesmannen i Finnmark, Sametinget, Høgskolen i Finnmark og Samisk høgskole.

 Kontaktperson: Rådsmedlem Hilde Anita Nyvoll, tlf: 918 07 130