Sametingets ungdomskonferanse 2009

Sametingets ungdomskonferanse 23. - 25. oktober 2009 i Trondheim

"Ungdom og utdanning for fremtidens Sápmi".

Sametingets ungdomspolitiske utvalg (SUPU) og Sametinget arrangerer ungdomskonferanse 23.-25. oktober 2009 i Trondheim. Konferansens hovedtema er utdanning.

SUPU ønsker å sette fokus på utdanning. Er det viktig å ta utdanning etter videregående skole? Hvilke samiske og urfolks studier/-utdanninger finnes? Hvilke tilbud ønsker ungdom seg? Hvilke jobbmuligheter kan man få ved ulike utdanninger? Hva er fremtidens kompetansebehov i Sápmi og hvordan kan samisk ungdom bidra til å møte disse? 

På hvilken måte er FNs barnekonvensjon relevant for samiske barn og unge? Dette vil vi og få høre om på konferansen.

Er du i tvil om hvilken utdanningsvei du skal velge, har du nå en alle tiders mulighet til å få inspirasjon og tips og utveksle erfaringer. Nå håper vi DU deltar og kommer med dine synspunkter på spørsmål rundt samisk utdanning.   

Det blir gruppearbeid og diskusjon i plenum. 

Konferansen simultantolkes mellom samisk og norsk.

Tid og sted                                                                                       

Konferansen begynner fredag 23. oktober kl. 14.15 (lunsj, registrering og innsjekking fra kl. 13.00) på Quality Hotel Augustin i Trondheim. Det vil bli kveldsarrangement med underholdning fredag og lørdag kveld. På søndag 25. oktober avsluttes konferansen kl. 12.00, lunsj kl. 11.15 - 12.00. Programmet vil publiseres senere.

Vil du delta?                                                                                                           

Er du mellom 16 og 28 år kan du være en av de som får plass på konferansen, men vi gjør oppmerksom på at det er begrenset antall plasser. Påmelding skjer ved bruk av vedlagte påmeldingslink:  https://www.viaregi.com/registration/?dw1312a17283

Påmeldingsfristen er 15.september 2009.

SUPU vil sterkt understreke at konferansen er et rusfritt arrangement.

Reise                                                                                                    

Sametinget dekker rimeligste reise og opphold (fortrinnsvis) i dobbeltrom for de som får plass på konferansen. De som har mulighet til å benytte rutebuss, tog eller til å gå flere sammen og kjøre i egen bil, oppfordres til å gjøre dette. Utlegg til buss- og togbillett, samt kilometergodtgjørelse for bruk av egen bil, refunderes på bakgrunn av innsendt reiseregning. Se bl.a. linkene nedenfor for informasjon om rutetider.

Mer informasjon om konferansen får du av SUPU; e-post: supu@samediggi.no, eller hos Sametinget på tlf.nr. 75 77 56 84.