Her er kongelunsjen

Svein Hansen

Kongelunsjen består av elg som er skutt i Karasjok. Skytter er Svein Hanssen, som er lensmann i Karasjok.

Publisert av Østby, Jan Roger. Sist endret 12.10.2009

I forbindelse med åpningen av Sametinget 13.10.09 inviterer Sametinget Hans Majestet Kong Harald V, Hennes Majestet Dronning Sonja, sametingsrepresentanter og gjester til lunsj på Rica Hotell i Karasjok.

Hovedretten er elg som er skutt i Karasjok.  

Jakttlaget som skjøt kongeelgen besto av fra venstre Pål Paulsen, Jan Helge Soleng og Svein Hanssen. Bilde er tatt av Hans Petter Boyne som er en del av jaktlaget.


Kongeelgen ble skutt 1.september 2009 og hadde 21 tagger. Vekt på elgen var 330 kg.

Elgen ble skutt i Guorrasvárri like ved Anarjok Nasjonalpark ca 8 mil fra Karasjok.

Jaktlaget er fra Karasjok. Skytteren av kongeelgen er Svein Hanssen, som er lensmann i Karasjok.

Her er menyen:

Forrett:

Karasjok Symfoni.
Cognac gravet reinsdyrsfilet, honningglassert varmrøkt laks med rogn og snøfrisk.
Vin, hvit: Gruen Rheingau Riesling.

Hovedrett:
Helstekt elgfilet med urtepotet, ovnsbakte rotgrønnsaker og viltsjy.
Vin, rød Laroche Syrah.

Dessert:
Varme Multebær med hjemmelaget mascarpone is.