Ledige stillinger

Sametinget har følgende stillinger ledige med søknadsfrist 12.11.09:

  • Førstekonsulent/rådgiver - fast stilling
  • Førstekonsulent/rådgiver - vikariat

Førstekonsulent/rådgiver - fast stilling (ref. 09/4676)
Sametinget har ledig fast stilling som førstekonsulent/rådgiver med tiltredelse snarest, kontorsted fortrinnsvis i Evenes.

Stillingens oppgaver er knyttet til terminologi- og stedsnavnsutvikling og Sametingets politikkutvikling innen samisk språk. Stillingen kan også bli tillagt andre oppgaver knyttet til Sametingets virksomhet.

Stillingen ønskes besatt av en person med høyere utdanning, fortrinnsvis på master-/hovedfagsnivå fra høgskole/universitet innen samisk språk. Samarbeids- og kommunikasjonsevner, herunder skriftlig fremstillingsevne, evne til selvstendig og målrettet arbeid og serviceinnstilling vil bli vektlagt.

Stillingen er plassert i stillingskode 1408 førstekonsulent eller 1434 rådgiver.

Nærmere opplysninger om stillingen kan fås ved henvendelse til avdelingsdirektør Julie Eira, underdirektør Inga Margrethe Eira Bjørn, eller Lennart Mikkelsen tlf. 78 47 40 00.

Førstekonsulent/rådgiver - vikariat (ref. 09/4677)
Sametinget har ledig en vikariatstilling som førstekonsulent/rådgiver med snarlig tiltredelse og frem til 31.12.10, med mulighet for forlengelse og med kontorsted fortrinnsvis på Snåsa.

Stillingens oppgaver er forvaltning av samiske kulturminner gjennom befaringer og saksbehandling av ulike plan- og arealsaker, og Sametingets virkemidler til kulturminnevern. Stillingen kan også bli tillagt andre oppgaver knyttet til Sametingets virksomhet.

Stillingen ønskes besatt av personer med relevant høyere utdanning, fortrinnsvis på master-/hovedfagsnivå og gjerne i arkeologi/kulturminnevern, samt relevant erfaring og kunnskaper i bruk av digitalt feltutstyr (GIS/GPS/PDA). Kunnskap om samiske samfunnsforhold og i samisk språk vil bli vektlagt. I tillegg vil det bli lagt vekt på gode faglige kvalifikasjoner, samarbeids- og kommunikasjonsevner, herunder skriftlig fremstillingsevne, evne til selvstendig og målrettet arbeid og serviceinnstilling.

Stillingen er plassert i stillingskode 1408 førstekonsulent eller 1434 rådgiver.

Nærmere opplysninger om stillingen kan fås ved henvendelse til Audhild Schanche, Hege Fjellheim Sarre eller Hans Arild Holmestrand, tlf. 78 47 40 00.

Felles for stillingene:
Sametingets administrasjon skal i størst mulig grad gjenspeile mangfoldet i befolkningen. Det er et personalpolitisk mål å oppnå balansert alders- og kjønnssammensetting, og å rekruttere personer med minoritets- og urfolksbakgrunn.

Sametinget har avtale om Inkluderende Arbeidsliv (IA), og legger vekt på tilrettelegging av arbeidsforholdene for den enkelte medarbeider.

For alle bosatt i Finnmark og Nord-Troms gjelder nedskriving av studielån i Statens lånekasse med 10 % pr år inntil kr 25.000, særskilt skattefradrag og forhøyet barnetrygd.  Disse er gjeldende inntil Stortinget omgjør ordningene.

Ansatte i Sametinget har fleksibel arbeidstid. Søkere som ikke kan samisk ved tiltredelse, kan etter avtale med arbeidsgiver tilpliktes opplæring i samisk språk.

Forøvrig tilsettes arbeidstakere etter gjeldende lover, reglement og overenskomster, herunder lønn og pensjon, samt 6 mnd. prøvetid. Fra lønnen trekkes 2 % til Statens pensjonskasse.

I henhold til ny offentlighetslov kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om å ikke bli oppført på søkerlisten

Søknadsfrist: 12.11.09

Søknad på stillingen sendes via vårt digitale søknadssenter:
http://e-skjema.no/sametinget.

Søkere bes oppgi referansenummer på stillingen. Bekreftede kopier av vitnemål og attester legges ved den elektroniske søknaden  eller sendes i papirversjon til Sámediggi - Sametinget, Ávjovárgeaidnu 50, 9730 Kárášjohka/Karasjok.

Publisert av Eira, Ellen Aina. Sist endret 30.10.2009