Sametingets idrettsstipend tildelt til hundekjører og friidrettsutøver

Sametingets idrettsstipend til Aila Emilie Sarre og Martin Hanssen Lillevik.

Publisert av Østby, Jan Roger. Sist endret 17.12.2009

Hundekjøreren Aila Emilie Sarre fra Tana og friidrettsutøveren Martin Hanssen Lillevik får Sametingets idrettsstipend for ungdom i 2009.

Stipendet er på 50 000 kroner og skal motivere unge idrettsutøvere til å satse på idrett.

- Fremragende representanter

-Begge utøverne som mottar Sametingets idrettsstipend i år har utvist en enorm vilje til å satse på sin idrett. De har markert seg svært positivt i sine idrettsgrener og er fremragende representanter for idrett og samisk ungdom, sier sametingsråd Vibeke Larsen.

Debuterte i Finnmarksløpet

Aila Emilie Sarre kommer fra Máskejohka i Tana. Hun har drevet med hundekjøring siden hun var 7 år. I en alder av bare 19 år kan hun vise til svært gode resultater i sin idrett. Hun debuterte blant annet i Finnmarksløpet tidligere i år. Hundekjøring er en dyr og tidkrevende idrett. Å hevde seg i denne idrette krever motivasjon og en enorm idrettsglede.

Landslaget

Martin Hanssen Lillevik er 16 år og kommer fra Lenangsøyra i Lyngen. Han driver med kasteøvelsene slegge, diskos og kule og kan vise til svært gode resultater. Den siste bragden var NM-gull i slegge i sin årsklasse. Allerede for to år siden ble han tatt ut på det norske kastelandslaget.

19 søknader

-Vi mottok hele 19 søknader på stipend. Søkerne viste en stor variasjon i idrettsgrener, vilje til å satse på idrett, og ikke minst idrettsglede. For sametingsrådet er søknadene svært motiverende i vårt videre arbeid med samisk idrett, og det var ingen lett oppgave å velge bare to. Vi vil benytte anledningen til å ønske alle søkerne lykke til i sin idrett, avslutter Larsen.