Satser på eldrepolitikk

Sametingets visepresident Laila Susanne Vars møtte tirsdag Finnmark Seniorråd. Visepresidenten mener det er viktig å involvere de berørte partene for innspill når Sametingsrådet skal utforme sin eldrepolitikk og er glad for den interessen Finnmark Seniorråd viser Sametinget.

Publisert av Holmgren, Hanne. Sist endret 11.02.2010

Tirsdagens møte var det første skrittet mot et tettere samarbeid mellom Finnmark Seniorråd og Sametinget. Intensjonen er at begge parter skal kunne komme med sine innspill i utarbeidelsen av både Fylkesplanen for eldre og Sametingets eldrepolitikk.

- Jeg er veldig glad for at vi har fått til et slikt møte med Finnmark Seniorråd og fått drøftet aktuelle problemstillinger som de eldre i Finnmark er opptatte av. Eldrerådets innspill blir viktige for det videre arbeidet med utformingen av Sametingets eldrepolitikk, sier Sametingets visepresident.

Også lederen for Finnmark Seniorråd, Nils Einar Mathisen, er fornøyd med møtet i Karasjok.

- Vi i eldrerådet er veldig glade for å ha kommet i kontakt med Sametinget. Vi synes det er både viktig og riktig at Sametinget vil innlemme oss i prosessen med å utarbeide sin eldrepolitikk. Denne dialogen er ny for oss og vi er meget fornøyde med å få muligheten til å legge fram våre betraktninger for Sametinget.

En ressurs

Sametinget ønsker å synliggjøre at samiske eldre er viktig ressurs for samfunnet, noe som klart kommer fram av rådets politiske tiltredelseserklæring. Visepresident Laila Susanne Vars fremhever at det er viktig å anse de eldre som ressurs ikke kun gjelder tradisjonell kulturkunnskap, men også når det er snakk om å utforme politikk.  

- Blant samer har eldre alltid hatt en sentral rolle i samfunnet, og Sametinget ønsker en dialog med særlig samiske eldre i utviklingen av en politikk som har til formål å ivareta de eldres interesser. De eldre er en viktig ressurs, hvis kunnskaper i mye større grad bør ivaretas av både barnehager, skoler og av Sametinget som politisk og administrativt organ.

Kontaktperson for Finnmark Seniorråd: Bjørnar Simonsen, Finnmark Fylkeskommune.

*Visepresident Laila Susanne Vars
TelefonMobilE-post
+47 78 47 40 00+47 977 54 102 laila.susanne.vars@samediggi.no