Klart for de 21. arktiske vinterlekene!

Egil Olli

Arctic Winter Games starter til helgen i Grande Prairie i Alberta-regionen i Canada. Fra 6.-13. mars vil ungdommer fra de arktiske områdene drømme, prestere og inspirere hverandre i tråd med de 21. lekenes hederlige tema: Dream, Achieve, Inspire. Sametingspresident Egil Olli deltar på lekene for sametingene i Norge, Sverige og Finland.

Publisert av Østby, Jan Roger. Sist endret 04.03.2010

Samisk ungdom har siden 2004 deltatt i Arctic Winter Games. De har gjennom deltakelse i lekene fått mulighet til å delta i et stort internasjonalt idrettsarrangement, konkurrere med andre utøvere fra andre land og kulturer, og fått presentert sin kultur til et bredt publikum på en svært positiv måte.

Viktig kulturformidler.

Sametingene i Norge, Sverige og Finland er opptatt av å motivere unge samer til å satse på idrett på et høyt nivå, både nasjonalt og internasjonalt.

Gjennom motiveringstiltak, gode rammebetingelser og styrking av dialogen mellom sametingene og samiske idrettslag og organisasjoner, vil sametingene vise at den samiske idrettsbevegelsen er en viktig kulturformidler på tvers av landegrensene og også internasjonalt i konkurranser som de arktiske vinterlekene.

Fremragende ambassadører

Sametingspresident Egil Olli vil representere Samisk parlamentarisk råd under lekene i Canada. Her vil han overvære de samiske ungdommene i konkurransesammenheng, dele ut medaljer, og møte representanter for lekene.

-Jeg er veldig glad for at jeg for andre gang får representere Samisk parlamentarisk råd i den viktige begivenheten som Arctic Winter Games er. De samiske ungdommene som deltar i lekene er fremragende ambassadører for sitt folk og for den samiske idrettsbevegelsen, sier sametingspresident Egil Olli.

-Gjennom deltakelse i et slikt stort idrettsarrangement bidrar de til større forståelse for andre kulturer, større forståelse for sin egen identitet og de får knyttet vennskapsbånd til annen ungdom fra andre urfolkskulturer. Dette er en opplevelse som de vil ha med seg resten av livet, og som jeg som representant for Samisk parlamentarisk råd er glad for at vi kan være med å legge til rette for, sier sametingspresident Egil Olli.

*Sametingspresident Egil Olli
TelefonMobilE-post
+47 78 47 40 00+47 900 26 880 egil.olli@samediggi.no