Åarjelsaemien – et språk i framgang!

Konferanse om sørsamisk opplæring 2010.

23. og 24. mars arrangeres konferanse om sørsamisk opplæring i Trondheim og Ellinor Marita Jåma fra sametingsrådet var en av innlederne på åpningsdagen.  - Språket er en arv vi er forpliktet til å ta vare på, var hennes budskap til konferansedeltakerne.   

Publisert av Holmgren, Hanne. Sist endret 25.03.2010

Konferansen, som arrangeres av Fylkesmannen i Nordland, har som hensikt å belyse særskilte utfordringer og muligheter innenfor sørsamisk opplæring. Rådsmedlem Ellinor Marita Jåma var invitert for å fortelle om Sametingets innsats for sørsamisk opplæring.   

- Vi i Sametinget er opptatt av å opprettholde og videreutvikle arenaer for samisk språk, og å vitalisere og styrke bruken av samisk språk både i områder der språket står svakt og i områder der samisk fremdeles er hjemmespråk, påpekte rådsmedlem Ellinor Marita Jåma.

Hun forklarte videre at selv om det sørsamiske språket er i framgang, står arbeidet for å bevare og videreutvikle språket ovenfor en rekke utfordringer, som krever en fells innsats.  

- Vi som er samlet her i dag har alle et ansvar, hver på våre områder, for at sørsamisk virkelig skal bli et språk i framgang. Vi har et felles ansvar for å legge til rette for at språket bevares og videreutvikles slik at også kommende generasjoner skal kunne snakke sitt morsmål, sa en engasjert Jåma. 

Les hele innlegget til rådsmedlem Ellinor Marita Jåma her.

*Rådsmedlem Ellinor Marita Jåma
TelefonMobilE-post
+47 78 47 40 00+47 916 13 460 ellinor.marita.jama

Filer