60 studiepoeng med samisk i fagkretsen kan gi 60 000 kroner

Marianne Balto

-Bli førskolelærer eller grunnskolelærer! Du har en uke på deg til å skrive søknaden - og få muligheten til å starte på en utdanning som garantert vil gi deg en fantastisk flott og givende jobb i framtida. Oppfordringen kommer fra medlem i sametingsrådet Marianne Balto.

Søknadsfristen for høyere utdanning går ut 15. april.

Sametinget har egne stipend spesielt for deg dersom du velger førskole- eller grunnskolelærerstudier med samisk i fagkretsen. Det er mulig å få inntil 30 000 kroner for studier mellom 30 og 60 studiepoeng, og inntil 60 000 kroner for studier på 60 eller flere studiepoeng.

- Enten du velger å utdanne deg til førskolelærer eller lærer vil du være en viktig ressurs i arbeidet med å videreføre samisk språk og kultur, sier rådsmedlem Balto.

Sámi allaskuvla er en av høgskolene som i høst tilbyr utdanning innen drømmejobben. Sámi allaskuvla er den eneste høgskolen i Norge der du kan få denne utdanningen på samisk. Her har du en unik mulighet til å ta samisk grunnskolelærerutdanning 1. - 7. trinn og samisk førskolelærerutdanning.   

Lånekassen har dessuten fra 2010 en ny ordning for sletting av gjeld på inntil kr. 50 000 dersom du tar 60 studiepoeng i samisk språk som del av lærerutdanningen.

Publisert av Magga, Sara Marja. Sist endret 25.06.2010