Ekstrabevilgning til Østsamisk museum

Vibeke Larsen

Sametingsrådet gir Østsamisk museum i Neiden 300 000 kroner til utstillingsarbeidet ved museet. Med bevilgningen ønsker Sametingsrådet at museet skal ha trygge økonomiske rammer for arbeidet med basisutstillingen fram mot åpningen.

Publisert av Holmgren, Hanne. Sist endret 15.04.2010

Østsamisk museum er samisk tusenårssted og skal åpnes offisielt til høsten. Sametingsrådets ekstrabevilgning er ment som en hjelpende hånd til museet som har overkommet mange hinder av praktisk og økonomisk art.

Rådsmedlem Vibeke Larsen understreker likevel at det i prinsippet er Kulturdepartementets finansielle ansvar at basisutstillingen er klar til den offisielle åpningen.      

- Basisutstillingen er en del av bygget. Dermed er det Kulturdepartementet sitt finansielle ansvar at denne er klar til åpningen av Østsamisk museum.

Forsinkelser i byggeprosessen har imidlertid ført til høyere kostnader i arbeidet med basisutstillingen. Og for å unngå ytterligere forsinkelser går sametingsrådet inn med en tilleggsbevilgning på 300 000 kroner til museet.

- Med bevilgningen kan Østsamisk museums blant annet fortsatt ha en prosjektstilling knyttet til arbeidet med basisutstillingen, avslutter Larsen.

*Rådsmedlem Vibeke Larsen
+47 78 47 40 00+47 941 30 116 vibeke.larsen@samediggi.no