Vinnerne er kåret

Bok

Samisk språknemnd og ungdomsbladet Š arrangerte tidligere i år en novellekonkurranse for lule-og sørsamisk ungdom. Det kom inn seks noveller, som alle skal publiseres i Š-bladet denne våren og sommeren. Språknemnden og Š-bladet gratulerer alle skribentene!

Publisert av Holmgren, Hanne. Sist endret 23.04.2010

Det kom inn en novelle på lulesamisk, nemlig "Tjáhppisváre tjiegos". Forfatterne er Sanna Vannar og Jon Andreas Kuoljok og de deler førstepremien på 5000,- NOK.

På sørsamisk kom det inn fem noveller og juryen har bestemt plasseringene slik:

1) "Mov aahkan gåetie lea jijnh tjiehtjelh" som Irja Danielsen har skrevet. Hun bor i Drevsjø og går på Elverum videregående skole. Premien er på 5000,- NOK.


2) "MINNEMISNIE". Den har Marja Helena Fjellheim Mortensson skrevet. Hun bor i også i Drevsjø og går på Elgå skole. Hun vinner 3000,- NOK.


3)"Gaajhkem sjïeledem". Den er skrevet av Emmi Alette Danielsen, fra Drevsjø og går på Elgå skole. Hun vinner 2000,- NOK. 


I tillegg fikk Samisk språknemnd og Š inn to andre noveller. Disse var så gode at det ble bestemte at også de fortjener en premie hver. Det er Anja Labj, som skrev novellen "Såajah". Hun bor i Røros og vinner 1000,- NOK. Den andre vil være anonym, og vedkommende deltok med novellen "Eatnemen mïrhtoe". Han vinner også 1000,- NOK.