Ledige stillinger, søknadsfrist: 10.06.10

Sametingets logo nordsamisk

2 feltledere i perioden juni til september/oktober - Ref.nr. 10/2995

Sametinget søker feltledere til § 9-undersøkelser i forbindelse med ny 420 kV-ledning fra Balsfjord til Hammerfest.

Med forbehold om finansiering har Sametinget 2 feltlederstillinger (1 for Troms og 1 for Finnmark) ledig med tiltredelse snarest.

Arbeidet vil bestå i registrering av samiske kulturminner i forbindelse med den valgte traseen og dens influensområde. Det må i tillegg påregnes en del rapportarbeid, både til prosjektleder underveis og i etterkant av selve feltarbeidet. Det er en fordel med høyere utdanning innen arkeologi/historie eller tilsvarende. Det kreves erfaring fra kulturminneregistrering.

En del av oppgavene vil omfatte intervjuarbeid, og kunnskap i samisk språk vil derfor være en viktig kvalifikasjon samlet sett. Det er også ønskelig med kjennskap til PDA og førerkort til bil.

Sametinget vil videre legge vekt på kunnskap om samiske samfunnsforhold. I tillegg vil vi legge vekt på gode kvalifikasjoner, samarbeids- og kommunikasjonsevner, skriftlig framstillingsevne, evne til selvstendig og målrettet arbeid og serviceinnstilling.

Feltlederne vil plasseres i stillingskode 1408 førstekonsulent/1434 rådgiver etter kvalifikasjoner.

Nærmere opplysninger om stillingene kan fås ved henvendelse til Magne Svineng, Hege Fjellheim Sarre eller Hans Arild Holmestrand, tlf. 78 47 40 00.

Sametingets administrasjon skal i størst mulig grad gjenspeile mangfoldet i befolkningen. Det er et personalpolitisk mål å oppnå balansert alders- og kjønnssammensetting, og å rekruttere personer med minoritets- og urfolksbakgrunn.

Sametinget har avtale om Inkluderende Arbeidsliv (IA), og legger vekt på tilrettelegging av arbeidsforholdene for den enkelte medarbeider.

For alle bosatt i Finnmark og Nord-Troms gjelder nedskriving av studielån i Statens lånekasse med 10 % pr år inntil kr 25.000, særskilt skattefradrag og forhøyet barnetrygd.  Disse er gjeldende inntil Stortinget omgjør ordningene.

Ansatte i Sametinget har fleksibel arbeidstid. Søkere som ikke kan samisk ved tiltredelse, kan etter avtale med arbeidsgiver tilpliktes opplæring i samisk språk.

Forøvrig tilsettes arbeidstakere etter gjeldende lover, reglement og overenskomster, herunder lønn og pensjon, samt 6 mnd. prøvetid. Fra lønnen trekkes 2 % til Statens pensjonskasse.

I henhold til ny offentlighetslov kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om å ikke bli oppført på søkerlisten

Søknadsfrist: 10.06.10

Søknad på stillingen sendes via vårt digitale søknadssenter:
http://e-skjema.no/sametinget.

Søkere bes oppgi referansenummer på stillingen: 10/2995. Bekreftede kopier av vitnemål og attester legges ved den elektroniske søknaden eller sendes i papirversjon til Sámediggi - Sametinget, Ávjovárgeaidnu 50, 9730 Kárášjohka/Karasjok.

Publisert av Eira, Ellen Aina. Sist endret 28.05.2010