Vi har god kontakt med FeFo styret

Kontaktmøte med FeFo

-Jeg er veldig fornøyd med dagens møte, sier president Egil Olli. Vi har luftet sentrale problemstillinger vedrørende FeFos strategiske plan for kommende periode og herunder alternativer for overskuddsanvendelse.

Publisert av Magga, Sara Marja. Sist endret 04.06.2010

Sametinget, Finnmark fylkeskommune og FeFo har i dag hatt sitt første årlige politiske kontaktmøte i Karasjok. - Disse møtene er viktige for kommunikasjonen oss i mellom, sier Egil Olli.

Det ble offentliggjort to rapporter på møtet i dag. Den ene var NORUTs rapport "Finnmarkseiendommen under lupen". 

- Rapporten er interessant. Men at det i rapporten fremkommer at Sametinget har vært passiv, kan jeg ikke si meg enig i. Sametinget har hele tiden vært veldig aktiv, både i finnmarkslovsprosessen, under etablering av FeFo og ikke minst hatt en tett dialog med det innvalgte styret, sier Olli. - En annen mangel i rapporten er at samisk utmarksbruk ikke er belyst, men rapporten gir ellers et godt bilde av FeFos positive utvikling siden oppstarten.

Asplan Viak presenterte en rapport om alternativer for FeFos overskuddsanvendelse. - Sametinget vil her ta med seg rapportens anbefalinger som innspill til det videre arbeidet med utarbeidelsen av ny strategisk plan for perioden 2011-2014. Fra sametingsrådets side ser vi at arbeidet med strategisk plan er så viktig at plenum bør få saken til behandling, sier president Olli.

Det er i Sametingets arbeid i forkant av vedtak av FeFos strategiske plan at våre politiske prioriteringer fremkommer. De årlige politiske kontaktmøter er i denne sammenheng naturlige kontaktpunkter for meningsutveksling mellom Sametinget, Finnmark Fylkeskommune og FeFo.

Det andre årlige politiske kontaktmøte blir i slutten av året.