Støtter Samisk Rom i Trondheim

Ellinor Marita Jåma

Sametingsrådet har bevilget 200 tusen kr. til opprettelse av Samisk Rom i Trondheim.  Samisk Rom er et prosjekt opprettet av Trondheim Kommune, i samarbeid med det samiske miljøet i byen. - Vi i sametingsrådet mener det er viktig at også samer i de større byene har kulturelle tilbud og vi er glade for å kunne støtte dette prosjektet, uttaler rådsmedlem Ellinor Marita Jåma.

Det er opprettet et arbeidsutvalg som skal jobbe farm mot 2017 hvor 100 års jubileet for samenes første nordiske kongress som fant sted i Trondheim i 1917 finner sted. Med prosjektet Samisk Rom ønsker initiativtakerne å jobbe med samiske velferds- og utdanningstilbud, samiske arenaer i byrommet og samisk historie knyttet til byen og regionen.

- Det er pr. dags dato ingen fast møteplass for samer i Trondheim og vi i Sametingsrådet synes Samisk Rom er et godt prosjekt. Det er viktig for oss at også samer i de større byene har arenaer hvor de kan møtes, og vi håper at bevilgningen over tid også kan være med på fremme arbeidet med opprettelsen av en fast møteplass for samer i Trondheim, sier Sametingsråd Ellinor Marita Jåma.

Arbeidsutvalget som er oppnevnt består av representanter fra Sør-Trøndelag og Hedmark sameforening, Åarjel Saemiej Giëlh, Trondheim kommune og Sør-Trøndelag fylkeskommune.

Andre satsninger i sørsamisk området

Sametingsrådet har også godkjent den reviderte samarbeidsavtalen med fylkeskommunene i sørsamisk område, samt bevilget 50 tusen til Sijti Jarnge til gjennomføringen av seminar om utdanning og forskning innenfor samisk miljø på Helgeland og Västerbotten.

Publisert av Holmgren, Hanne. Sist endret 23.06.2010
*Rådsmedlem Ellinor Marita Jåma
TelefonMobilE-post
+47 78 47 40 00+47 916 13 460 ellinor.marita.jama