Presidentens styrkeprøve

Egil Olli sykler

Lørdag 26.juni er det ikke politisk styrke som skal utøves, det er da snakk om fysisk og mental styrke. Sametingets president Egil Olli bytter ut talerstol med sykkelsete og skal tilbakelegge strekningen Trondheim - Oslo for fjerde gang.

- Min motivasjon for å sykle Styrkeprøven er i førsteomgang å holde meg i god for rent fysisk. Men det gjør meg også sterkere i politikken. Kropp og sinn henger sammen. Når jeg holder meg i fysisk bra form, gjør dette meg også sterkere psykisk - noe som er en styrke i politikken, sier president Egil Olli. 

Kl.09:29 starter presidenten på sin ferd sørover og med seg på laget har han også to av Sametingets ansatte. Stemningen blant de deltakende er god dagen før dagen, selv om startnervene så smått har begynt å melde seg.

- Jeg gleder meg og jeg er ikke redd for utfordringer. Det er klart det er en ekstrem påkjenning på kroppen å sykle 54 mil, men det er viktig å legge til at jeg holder meg i form gjennom hele året. Så fort snøen legger seg er skiene framme, uttaler Sametingets president Egil Olli dagen før sykkelrittet.

Vi ønsker Sametingets president, og alle andre ryttere, lykke til på den strabasiøse ferden.

Bildene kan brukes fritt, mot kreditering av fotograf.

Publisert av Holmgren, Hanne. Sist endret 28.06.2010
*Sametingspresident Egil Olli
TelefonMobilE-post
+47 78 47 40 00+47 900 26 880 egil.olli@samediggi.no

Andre