Sametingsrådet støtter Noereh!

Deltakere samisk ungdomskonferanse

Sametingsrådet bevilger 50 tusen kroner til prosjektet "Sprenge grenser" som skal arrangeres i sammenheng med landsmøtet til den samiske ungdoms organisasjonen Noereh!.

Prosjektet "Cuvket rájáid / Sprenge grenser" skal arrangeres i sammenheng med det første landsmøtet til Noereh!, som skal finne sted 7.-10 oktober på Hemnes i Nordland i år.

Skape mer åpent samfunn

Formålet med prosjektet er å sprenge noen grenser i hodene til samisk ungdom. Det skriver Noereh! i sin søknad. Noereh vil vise at alle er velkommen i det samiske samfunn, liten og stor, skjev eller ei, om du foretrekker samisk eller tegnspråk skal det ikke spille noen rolle.

Målet er å starte en prosess hvor det samiske samfunnet til slutt blir et mer åpent samfunn. Prosjektet vil bestå av flere workshops som skal bidra til at samisk ungdom kan endre deler av tankesettet sitt, og kanskje oppdage noen fordommer de ikke viste de hadde.

Noereh!

-Det er positivt for det samiske samfunnet at det er dannet en landsdekkende ungdomsorganisasjon for samisk ungdom, og derfor har Sametinget tidligere bevilget penger til oppstarten av Noereh!, sier visepresident Laila Susanne Vars.

Noereh! ble etablert i midten av oktober i 2009. På stiftelsesmøtet var over 50 samiske ungdommer samlet på Kvaløya i Troms. Navnet Noereh! betyr ungdom på sør-samisk. Leder i Noereh! er Susanne Amalie Andersen.

-Et godt prosjekt

- Sametingsrådet mener prosjektet "Sprenge grenser" som Nuoreh! ønsker å gjennomføre høsten 2010 er et godt prosjekt basert på samisk ungdoms ønske om større åpenhet, inkludering og konfliktforebygging i det samiske samfunnet. Dette er målsetninger som vi i Sametingsrådet fullt ut støtter opp om, sier visepresident Laila Susanne Vars.

Publisert av Østby, Jan Roger. Sist endret 11.08.2010
*Visepresident Laila Susanne Vars
TelefonMobilE-post
+47 78 47 40 00+47 977 54 102 laila.susanne.vars@samediggi.no