Historisk signering mellom Sametinget og mineralselskap

- Jeg er svært fornøyd med at Sametinget og Nussir ASA i dag har underskrevet en intensjonsavtale om at vi skal forhandle om Nussirs planer om en konsesjonssøknad om gruvedrift i Kvalsund, sier sametingspresident Egil Olli.

Sametinget vedtok i juni en egen mineralveileder for hvordan Sametinget og mineralselskaper kan forholde seg til hverandre ved mineralvirksomhet i samiske områder. Denne mineralveilederen legger opp til at det inngås avtaler mellom Sametinget og selskaper om undersøkelsesarbeider og planer om søknad om driftskonsesjon.

Avtalen mellom Nussir ASA og Sametinget  avklarer hvordan prosessen mellom partene skal foregå og hvilke temaer som det skal forhandles om.

- Denne avtalen signaliserer at Nussir og Sametinget tar hverandre på fullt alvor. Avtalen er et handlekraftig uttrykk for at både Sametinget og Nussir søker konstruktive løsninger til fordel for alle parter. Med dette skaper vi nødvendig forutsigbarhet både for samiske samfunn og for Nussir som mineralselskap, avslutter sametingspresident Olli.

Intensjonsavtalen foregriper ikke utfallet av forhandlingene som skal gjennomføres. De er ventet å starte opp i løpet av vinteren 2011.

(Bildene under er til fri bruk for pressen)

 
Publisert av Holmgren, Hanne. Sist endret 02.09.2010
*Sametingspresident Egil Olli
TelefonMobilE-post
+47 78 47 40 00+47 900 26 880 egil.olli@samediggi.no
Administrerende direktør Nussir ASA Øystein Rushfeldt
MobilE-post
+47 950 09 621 oystein@nussir.no