Inviterer til dialogmøte om lese- og skrivehjelp til eldre

Laila Susanne Vars

Sametinget inviterer til dialogmøte om lese - og skrivehjelp til samiske eldre. På møtet ønsker Sametinget  å høre om hvilke utfordringer kommunene har når det gjelder lese- og skrivehjelp til eldre mennesker som kanskje ikke behersker så godt norsk og hvordan Sametinget kunne være til hjelp for igangsetting av tiltak som forbedrer situasjonen.

Sametinget inviterer til dialogmøte politisk ledelse i forvaltningskommunene for samisk språk i Finnmark, eldrerådsledere, noen banksjefer og ledere for pensjonistforeninger i samme kommuner, lederen for Finnmark fylkeskommunes eldreråd, Indre Finnmarks Rettshjelpskontor, Fefo og ledere for organisasjoner for tapt skolegang.

Hvordan forbrede situasjonen

På møtet ønsker vi å høre om hvilke utfordringer kommunene har når det gjelder lese- og skrivehjelp til eldre mennesker som kanskje ikke behersker så godt norsk og hvordan Sametinget kunne være til hjelp for igangsetting av tiltak som forbedrer situasjonen.

Prioriterer eldre

Sametinget har i år avsatt midler for å få satt i gang hjelp til eldre mennesker i kommuner der det bor mange samisktalende eldre og som kanskje har problemer med muntlig og skriftlig kommunikasjon med både offentlige og private instanser.
For eksempel kan det være en utfordring å forstå innhold i brev og dokumenter der det brukes ukjente begreper og et formelt språk som skiller seg fra muntlig tale. Hvilken hjelp får eldre for eksempel i bankene, Indre Finnmarks rettshjelpskontor eller i Fefo?

Eldre politisk melding

I løpet av kommende år vil Sametinget utvikle en eldrepolitisk melding som etter planen skal ferdigstilles i 2012. Derfor vil det være nyttig å vite hvordan eldre sjøl vurderer sin situasjon og hvilke hjelpetiltak de savner.

Tid: Torsdag 23.09.10 kl 12.00 - 16.00

Sted: Kautokeino

Møterom: Allavardu i 3.  etg  på Diehtosiida

Møtet er åpent for pressen

Publisert av Østby, Jan Roger. Sist endret 23.09.2010
*Visepresident Laila Susanne Vars
TelefonMobilE-post
+47 78 47 40 00+47 977 54 102 laila.susanne.vars@samediggi.no