Positivt budsjett, men ikke rom for utvikling

Egil Olli og Marianne Balto

Sametingspresident Egil Olli er fornøyd med prioriteringen av samisk språk. Det er gledelig at Regjeringen bevilger penger til permanent drift av Divvun, som er viktig for styrkingen av samisk språk. Forslaget til statsbudsjett gir ikke rom for utvikling av samisk kultur og samfunnsliv. Når vi sammenligner med andre politikkkområder viser det seg at økningen til samiske formål er kun på 3.5 prosent, mens andre politikkområder øker med 7.8 prosent, sier Olli.

Sametingspresident Egil Olli sier at det er gledelig at Regjeringen prioriterer byggingen av samiske kulturhus.

Senter for nordlige folk i Kåfjord, Saemien Sijte i Snåsa og Samisk kunstmuseum i Karasjok er viktige institusjoner som endelige kan realisere sine planer, sier Olli.  

-Vi registrerer at samisk kultur ikke er en del av den nasjonale kultursatsingen. Regjeringen bevilger 640 millioner til kulturløftet 2, mens samisk kultur kun får to millioner kroner, som i realiteten er kun lønns- og pris vekst, sier sametingspresident Egil Olli.

-Den aller største skuffelsen er at regjeringen ikke har funnet løsning på avgiftsproblematikken i reindriften. Reindriften har ikke likeverdige avgiftsforhold som andre primærnæringer, sier Olli. Vi hadde stor forhåpninger at denne saken skulle løses i statsbudsjettet. Dette er en sak som er viktig for reindriftsutøverne, sier Olli.

Bevilgninger til samiske formål statsbudsjettet 2011:

Publisert av Østby, Jan Roger. Sist endret 05.10.2010
*Sametingspresident Egil Olli
TelefonMobilE-post
+47 78 47 40 00+47 900 26 880 egil.olli@samediggi.no