Sametingsrådet støtter samisk film

Laila Susanne  Vars

Sametingsrådet bevilger 175 000 kroner til to filmprosjekter. -Film er viktig formidlingsmedium og derfor støtter sametingsrådet disse viktige filmene, sier sametingsråd Laila Susanne Vars.

Det er filmene "Samefolket 30 år etter" og "The Nomads trail" som får støtte fra sametingsrådet.

The Nomads trail

Den ene barne- og ungdomsfilmen The Nomads trail handler om en 11 år gammel jente fra Karasjok og en gutt fra Israel. Begge er urfolk, som har utfordringer knyttet til overgangen til det store globale samholdet, hvor årstider, klima og kulturen styrer livet deres. Det er Kautokeino Film AS som ønsker å lage filmen i samarbeid med Mediamente AS

Samefolket 30 år etter

Den andre filmen "Samefolket 30 år etter" er en dokumentar om samer og samiske forhold sett gjennom en 30 års periode. Det er Siivet AS i Lakselv som står bak søknaden.

-Vi ser det som viktig at samisk filmproduksjon får utviklingsmuligheter. Sametingsrådet er opptatt av å få flere samiske filmer beregnet for barn og ungdom og dokumentarfilmer. Dette er for øvrig i tråd med vår tiltredelseserklæring, der vi sier at vi vil bidra til å styrke samiske barns filmtilbud og satse mer på dokumentarer. Samisk filmproduksjon er til stor nytte for det samiske samfunn og for samfunnet for øvrig. Av den grunn har sametingsrådet bevilget et betydelig beløp til prosjektene, sier sametingsråd Laila Susanne Vars.

-Sametingsrådet ønsker begge prosjektene lykke til med filmproduksjonene, og vi ser fram til å se de nye filmene, sier Vars

  

  

Publisert av Østby, Jan Roger. Sist endret 08.10.2010
*Visepresident Laila Susanne Vars
TelefonMobilE-post
+47 78 47 40 00+47 977 54 102 laila.susanne.vars@samediggi.no