Sametingsrådet fikk gjennomslag for samisk foreldrerepresentant

Laila Susanne Vars blir intervjuet

Visepresident Laila Susanne Vars er meget fornøyd med at Kunnskapsdepartementet har tatt Sametingsrådets innspill til etterretning og oppnevnt Roger Skarvik som fast medlem av regjeringens foreldreutvalg for barnehager (FUB).

I et brev til Kunnskapsminister Kristin Halvorsen ba visepresidenten om at Sametingsrådets foreslåtte representant skulle oppnevnes til et fullverdig medlem av foreldreutvalget.  Sametingsrådet argumenterte med at Foreldreutvalget er et særs viktig organ som skal komme med direkte innspill til Regjeringen i barnehagepolitiske saker. Rådet viste til at utvalget behøver en fast samisk representant som kan fremme saker av betydning for samiske foreldre og barn.

Departementet hadde opprinnelig avvist sametingsrådets forslag om samisk foreldrerepresentasjon i utvalget, for siden å foreslå at den samiske foreldrerepresentanten kun skulle være konsultativt medlem og innkalles til møter dersom Foreldreutvalget drøftet saker av betydning for den samiske befolkningen, eller når det var behov for kunnskap om den samiske befolkningen og den samiske barnehagesektoren.

Utvalgets mandat er omfattende og politisk svært viktig for Sametingsrådet og forslagene utvalget kommer med vil i høyeste grad også berøre samiske barn.

- Vi i Sametingsrådet er derfor veldig glade for at Kunnskapsdepartementet snudde i saken og oppnevnte Skarvik til fullverdig medlem av utvalget for de neste fire årene, uttaler visepresident Laila Susanne Vars.

 

En viktig ressurs

Visepresident Laila Susanne Vars beskriver Sametingsrådets kandidat, Roger Skarvik, som en viktig ressurs.

- Roger Skarvik har jobbet aktivt i sitt nærmiljø med saker som omhandler samiske barn og unge, og vil være en betydelig ressurs for utvalget. For Sametingsrådet var det særlig viktig å få samisk representasjon i foreldreutvalget slik at den samiske foreldrestemmen blir hørt på et nasjonalt nivå når Regjeringen utformer sin barnehagepolitikk.

Skarvik deltok tirsdag 12.oktober på sitt første møte i Foreldreutvalget for barnehager.

Roger Skarvik, samisk foreldrerepresentant i Regjeringens Foreldreutvalg for Barnehager (FUB): mobil: 976 26 617.

Publisert av Holmgren, Hanne. Sist endret 13.10.2010
*Visepresident Laila Susanne Vars
TelefonMobilE-post
+47 78 47 40 00+47 977 54 102 laila.susanne.vars@samediggi.no