Invitasjon til Sametingets rovviltseminar

Marianne Balto

Sametinget inviterer til rovviltseminar onsdag og torsdag 10. og 11.november i Stjørdal. Seminaret har fokus på utfordringer for reindriftsnæringen i rovviltområder.

Sametingsrådet ønsker å rette fokus på de store utfordringer reindriftsnæringen står overfor i områder med mye rovvilt.

-Vi registrerer at reindriften og landbruket sliter med store tap grunnet økende antall  rovdyr. I enkelte områder er tapende så at det er en katastrofe for dem som har beitedyr i slikeområder, sier visepresident  Marianne Balto.

Målet er finne løsninger

Målet med seminaret er å finne løsninger som er basert på kunnskap og erfaringer fra reindriften, forvaltningen og forskningen. Målgruppen for seminaret er de fire nordligste regionale rovviltnemndene, samt andre aktuelle forvaltnings- og næringsaktører og politikere.

-Seminaret har  innledere med en bred spennvidde og erfaringer med rovdyr i ulike sammenhenger  og det kan være med på å gi gode innspill til forvaltningen av rovdyr som kan være nyttige for alle, sier visepresident  Marianne Balto.

Seminaret holdes på Radisson Blu hotell i Stjørdal  fra onsdag 10.november kl.12.00 og avsluttes med lunsj kl.13.00 torsdag 11.november.

Seminaret er åpent for reindriftsutøvere og andre interesserte.

Ta kontakt med Sametinget hvis du har spørsmål:

Rådgiver Nanni Mari Westerfjeld tlf. 74 13 80 61 eller nanni.mari.westerfjeld@samediggi.no eller rådgiver Brita Oskal Eira tlf 78 47 41 85 eller brita.oskal.eira@samediggi.no 

Publisert av Østby, Jan Roger. Sist endret 01.11.2010
*Rådsmedlem Marianne Balto
TelefonMobilE-post
+47 78 47 40 00+47 480 63 358 marianne.balto@samediggi.no