Samiske rettigheter i fokus

Egil Olli nært

Årets Rettssikkerhetskonferanse går av stabelen i Oslo den 9.desember. Et av temaene som blir belyst under konferansen er samefolkets rettigheter - et av fagområdene til årets vinner av Rettssikkerhetsprisen, Dr. jurist Carsten Smith. Sametingets president Egil Olli er invitert til å være en av bidragsyterne.  

Rettsikkerhetsprisen 2010 ble den 18.mars tildelt Carsten Smith for sitt arbeid med å styrke det enkelte individs rettssikkerhet i det norske samfunnet, samt sin sentrale rolle i arbeidet med samenes rettigheter. Smith ledet blant annet arbeidet i samerettsutvalget, som førte til opprettelsen av Sametinget og en ny bestemmelse i Grunnlovens § 110 om vern av samisk kultur. Han har også ledet arbeidet med Kystfiskeutvalget.

I sammenheng med utdelingen uttalte Sametingets president Egil Olli at Carsten Smith har gjort, og fortsatt gjør en formidabel jobb både for samenes rettigheter og rettssikkerhet i Norge.

Andre tema som vil bli belyst under konferansen er Norge som menneskerettsstat og menneskerettigheter i et klimaperspektiv. Mer informasjon om Rettssikkerhetskonferansen finner du her.

Egil Ollis innlegg vil i sin helhet bli publisert på samediggi.no i etterkant av konferansen.

Publisert av Holmgren, Hanne. Sist endret 07.12.2010