Sametinget følger opp etablerere i sørsamisk område

Duodji

-Det tar lang tid å få lønnsomhet i nyetablerte bedrifter og derfor er det viktig å følge opp etablerere som  har fått støtte fra Sametinget, sier fungerende visepresident Marianne Balto.

Sametinget har gjort en avtale med VINN om å sette i gang et oppfølgingsarbeid for de som har etablert virksomheter i sørsamisk område de siste fem årene. Dette skal skje i samarbeid med Nordland fylkeskommune.

Målet med prosjektet er å gi deltakerne innsikt i hvordan de kan øke lønnsomheten i nyetablerte virksomheter.

En etablering kan ta mange år før bedriften går med overskudd. Slike virksomheter får ofte alt for liten oppmerksomhet av de som finansierer prosjekter.

Målgruppen er samiske kombinasjonsutøvere i sørsamisk område. I denne omgang har Sametinget måttet avgrense kurset til søndre del av Nordland og Nord-Trøndelag.

Sikre bosetting

-Sametinget har prioritert å finansiere nye virksomheter, men det er like viktig å opprettholde og utvikle eksisterende virksomheter for å sikre sysselsettingen i samiske områder, sier fungerende visepresident Marianne Balto.

For Sametinget er det viktig å følge opp nyetablerere blant annet for å sikre at etablererne gjør de rette valgene i etableringsperioden. Oppfølgingsarbeidet skal skje i form av samlinger. Det skal være tre samlinger på to dager hver. Temaer som vil bli satt opp er lønnsomhetsvurderinger, regnskapsanalyse, salgs- og markedsforhold, nettverksdannelse og bedriftsutvikling.  

Første samling i februar

Vi har ikke bestemt hvor samlingene vil foregå - det avhenger av hvor deltakerne kommer fra.

-Hvis prosjektet blir vellykket så vil Sametinget vurdere å sette i verk liknende prosjekter i andre samiske områder, sier Balto.

Oppfølgingsarbeidet skal være ferdig i juni måned.

Påmelding

- VINN har lang erfaring fra liknende oppdrag, og vi håper at mange etablerere melder seg på oppfølgingsarbeidet, sier Balto.

Interesserte kan kontakte Harald Granrud, VINN på telefon 908 33 126 eller e-post: harald.granrud@vinn.no

 

 

 

Publisert av Østby, Jan Roger. Sist endret 08.12.2010
*Rådsmedlem Marianne Balto
TelefonMobilE-post
+47 78 47 40 00+47 480 63 358 marianne.balto@samediggi.no