Sametingets idrettsstipend tildeles reinkappkjører og friidrettsutøver

Vibeke Larsen

Sametingets idrettsstipend for 2010 tildeles Anne Risten Sara og Henning Holti.- Begge har markert seg svært positivt i sine idrettsgrener og er gode representanter for idrett og samisk ungdom, sier sametingsråd Vibeke Larsen.

Reinkappkjøreren Anne Risten Sara fra Kautokeino og stavhopper Henning Holti fra Moelven får Sametingets idrettsstipend for ungdom i 2010.

Stipendet er på 50 000 kroner og skal motivere unge idrettsutøvere til å satse på idrett.

Dominerte i sin idrett

22-årige Anne Risten Sara har drevet med reinkappkjøring siden hun var 7 år gammel, og selv om denne idretten er fullstendig manndominert, har hun klart å hevde seg bra innen idretten.

Allerede som 7 åring tok hun sin seier i reinkappkjøring og har bl.a vunnet flere løp. Hun har vunnet NM, VM og Gullklokkeløp i Finland. I 2010 ble hun tildelt tittelen verdens beste reinkusk. Dette medfører at hun er tett oppfulgt av media, også utenlandske.

17 norske mesterskap

21-årige Henning Holti fra Moelven har vært ledende i sin idrett i mange år. Holti har hittil 17 norske mesterskap i friidrett.  Han er kanskje norges beste stavhopper i sin klasse. Holti har som mål å ta medalje i junior EM i fridrett i 2011.


36 søknader

Sametinget mottok hele 36 søknader.

- For oss er søknadene svært motiverende i Sametingets arbeid med samisk idrett, og det var ingen lett oppgave å velge bare to. Vi vil benytte anledningen til å ønske alle søkerne lykke til i sin idrett, sier Larsen.

Publisert av Østby, Jan Roger. Sist endret 16.12.2010
*Rådsmedlem Vibeke Larsen
TelefonMobilE-post
+47 78 47 40 00+47 941 30 116 vibeke.larsen@samediggi.no