Aili Keskitalo (Foto: NSR)

Samisk minnemynt i 2017

I anledning 100 års jubileet for det første samiske riksmøte i Trondheim har Norges Bank besluttet å utgi en minnemynt. Sametingspresident Aili Keskitalo mener det er en verdig hedring av denne viktige milepælen i samisk historie.  

- Det er svært gledelig å se at Norges Bank har fulgt Sametingets oppfordring fra 2011 og nå planlegger å hedre jubileet i Trondheim med en egen minnemynt, uttaler president Keskitalo.

Den 6.februar i 1917 var første gang nord- og sørsamer fra forskjellige land samlet seg til et stort møte for å drøfte og belyse felles saker og problemstillinger. Møtet som ble avholdt i Metodiskkirken samlet over hundre deltakere, derav en stor del kvinner.

Elsa Laula Renberg er en markant skikkelse i samisk historie og virkeliggjøringen av hennes idé, det første samiske riksmøte i Trondheim, står som en viktig milepæl for den samiske befolkningen

Det er planlagt et stort 100 års jubileum i Trondheim i 2017.              

Powered by eZ Publish™ CMS Open Source Web Content Management. Copyright © 1999-2014 eZ Systems AS (except where otherwise noted). All rights reserved.