Ingen midler til helsesenter

Stor skuffelse i Tysfjord da meldingen fra Helse- og omsorgsdepartementet om at kommunen ikke får penger til forprosjektet for distriktsmedisinsk/flerkulturelt senter på Drag. Dermed kan prosjektet bli skjøvet ut i det blå.

Publisert
22. september, 2011 klokken 22:44

Journalist Lokalavisa NordSalten
lokalavisa@nord-salten.no
Journalist Børge Strandskog
lokalavisa@nord-salten.no
Publisert: 22. september, 2011 klokken 22:44
Oppdatert: 22. september, 2011 klokken 22:45
næringsliv
Helnessund Bøteri AS

Helnessund Bøteri AS

Nyproduksjon og vedlikehold av utstyr til fiske- og oppdrettsnæringen.

Din bedrift her?Flere bedrifter

I en pressemelding viser departementet til de 133 millioner kroner som Regjeringen har lagt opp til i Samhandlingsreformen for 2011. Kommunene kunne søke om midler til planlegging og etablering av samhandlingsprosjekter. Tysfjord kommune hadde søkt  om 1,8 millioner kroner til sitt forprosjekt. I samarbeid med direktoratet har også  kommunen hatt rådgiver på Árran,  Fred Andersen, engasjert for å utarbeide foreløpige planer for et slikt senter. Departementet delte ut 24 millioner i denne omgang, men altså uten at prosjektet i Tysfjord ble tilgodesett med midler. I stedet fikk kommunen 200.000 kr  til å utvikle elektronisk meningsutveksling mellom pleie- og omsorgstjenester, legekontor og helseforetak sammen med nabokommunene Hamarøy, Steigen og Ballangen.

Til NRK Sami Radio sier avtroppende ordfører Anders Sæter at han både er skuffet og overrasket over de manglende bevilgningene fra departementet.

– Det virker som det er utkant-Norge og det samiske som igjen er taperen, sier han. Han får følge av Filip Mikkelsen, som var den som i sin tid tok initiativ til senteret via selskapet Drag Utvikling.

- Jeg registrerer at bare 800.000 kr av midlene havner i Nord-Norge.  Ingenting til samiske prosjekter. Det er nærmest skandaløst, mener Mikkelsen, som regner med at avslaget og prosjektet vil bli diskutert når det nye kommunestyret kommer i gang med sitt arbeid.

Les også


Tegn et abonnement på Lokalavisa NordSaltens papirutgave eller kjøp en elektronisk utgave (PDF).

Regler for kommentering

Diskutér "Ingen midler til helsesenter" på Facebook





Mest lest Folkets bilder Gratulasjoner Siste Aktiviteter Rubrikk


Feil: Vennligst fyll ut alle felter markert med rødt og prøv igjen.