+47 75 77 51 00 poassta(alfa)arran.no

Herva li ruopptot / Pynten tilbake

Gullsmedmester Inger-Lise Kolsrud fra Valdres, nå bosatt på Storjord i Tysfjord, åpnet forrige onsdag sin smykkedesignutstilling på Árran.

Gållesmirjártjiehppe Inger-Lise Kolsrud Valdresas, guhti dálla årru Stuorgietten Divtasvuonan, rabáj gasskavahko ietjas libjjahábbmim vuosádusáv Árranin.
 

Lisa - Modell 054 (2)

Smykkekolleksjonen

Gullsmedmester Inger-Lise Kolsrud presentere og stille ut sin smykkekolleksjon, "Áhkká" på Árran - julevsáme guovdásj / Lulesamisk senter. Modellutvalget er inspirert av historisk smykkemateriale fra lule- og sørsamiske områder.
-Bestefaren min sa ofte til meg at vi må ta vare på det gamle, forvalte det i nåtid og ta det med inn i fremtiden. Disse ordene satte seg godt fast i ryggmargen. Med gryende interesse for og med min tidlige fasinasjon av edle metaller og trang til fantasiutfoldelse, tok jeg med meg lærdommen fra bestefar og smidde meg inn i spennende eventyrverden. Jeg gravde meg ned i gammelt smykkemateriale, børstet av støvet og gjenskapte en del av lokalhistorien. Videreføringer og nyskapninger ligger mitt hjerte nært og med materialer som edelstener, perler, glass, skinn, tekstil, horn m.m tar jeg det gamle med meg til nåtiden og lager noe for samtiden, forteller Kolsrud.
 

Lisa - Modell 075 (2)

Designsmykker er en vesentlig del av produksjonen

Hun er opprinnelig fra Sør-Aurdal i Valdres men har bosatt seg på Storjord i Tysfjord. Herfra har hun eget verksted på loftet og har studert gammelt samisk materiale.
-Det var naturlig å gå inn i det lokale her da jeg kom hit og har også vært i Jokkmokk og Arjeplog, sier hun.

Det var en helt ny produksjon som ble stilt ut i perioden 28. mars til 1. mai 2012.
-Designsmykker er en vesentlig del av min produksjon og det står mitt hjerte nært. Jeg ønsker å skape kontraster mellom nytt og gammelt. Sinnsstemninger, musikk, naturen, samtaler og mine egne inntrykk skaper de nye uttrykkene. Fantasien er mitt verktøy, sier hun.

Inger-Lise Kolsrud har hatt flere utstillinger rundt om i Norge og hun har mottatt flere stipend fra Norsk Kulturråd.
 

Språk Sami - SamiskSpråk Norsk - NorwegianSpråk English - Engelsk

Utstillinger

8270 Ájluokta/Drag
Tlf: +47 75 77 51 00
Faks: +47 75 77 51 01
E-post: poassta(alfa)arran.no