Idrettsavdelingen

Idrettsavdelingen forvalter spillemidler til idrettsformål. De viktigste virkemidlene er tilskudd til anleggsutbygging og tilskudd til aktivitet i idrettslagene. Kulturdepartementet har det overordnede ansvar for forvaltningen av overskuddet fra Norsk Tipping AS til idrettsformål. Hovedretningslinjene for bruk av spilleoverskuddet til idrettsformål, er at midlene i første rekke skal brukes til utbygging av idrettsanlegg. I tillegg ytes det midler til Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité, samt til andre idrettsformål departementet finner berettiget til tilskudd. Avdelingen har to seksjoner.

Ekspedisjonssjef i Kulturdepartementet Marit Wiig. Foto: Ilja C. Hendel

Ekspedisjonssjef Marit Wiig

Wiig er leder i Idrettsavdelingen i Kulturdepartementet.

E-post:
Telefon: 22 24 80 50

ID 1 - Anleggsseksjon

Seksjonen har ansvar for idrettsanlegg i kommunene, anleggspolitisk program, anlegg for friluftsliv i fjellet, nasjonalanlegg/spesielle anlegg, informasjon/publikasjoner/veiledere, standardisering, juridiske forhold vedrørende idrettsanlegg, idrettsanleggsregisteret og ordningen for kompensasjon av merverdiavgift ved bygging av idrettsanlegg.

ID 2 - Aktivitetsseksjon

Seksjonen har ansvar for fordeling av spillemidler til aktivitet/NIF. Tilskuddsordninger på aktivitetsområdet: tilskudd til lokale lag og foreninger, tilskudd til inkludering i idrettslag, tilskudd til samisk idrett, tilskudd til grupper med spesielle behov, tilskudd til friluftstiltak for barn og ungdom. Antidopingarbeid. Godkjenningsnemnda for organisert kampaktivitet som tillater knockout. Store idrettsarrangement. Internasjonalt arbeid og forskning og utvikling.

Kontaktinformasjon

Idrettsavdelingen

Telefon: 22 24 80 64
Sist oppdatert: 15.01.2014

Kontaktinformasjon

Idrettsavdelingen

Telefon: 22 24 80 64