Pressemelding, 07.09.2007

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Arbeids- og inkluderingsdepartementet (Opprettet 01.01.2006. Nedlagt 31.12.2009)

Status: Arkivert

Samiske veivisere – et felles nordisk prosjekt?

For å vurdere om det samiske veiviser-prosjektet også kan utvides til Sverige og Finland bevilger Arbeids- og inkluderingsdepartementet 150 000 kroner til et forprosjekt i regi av Samisk høyskole.

– I løpet av høsten vil vi ta saken opp med våre nordiske departementskolleger, sier statssekretær Berit Oskal Eira.

I forprosjektet vil Samisk høgskole i samarbeid med Infonuorra I Nordland fylkeskommune, Samisk Informationssentrum i Sverige og Samisk utdanningssentrum i Finland planlegge en felles informasjonssatsing om samer basert på veiviserprosjektet og tilsvarende informasjonsprosjekter i Sverige og Finland.

I Statskonsults evaluering av veiviserprosjektet (20.08.07), tegnes et meget positivt bilde av prosjektet, og det blir pekt på at Sverige og Finland vil kunne dra nytte av å slutte seg til opplegget.

Bakgrunnsinfo:
De samiske veiviserne ble etablert som et prosjekt av departementet i 2004. Årlig har tre samiske ungdommer fått opplæring ved Samisk Høyskole og deretter reist rundt på skoler for å spre kunnskap om samisk kultur, historie og levemåte. De har også på den måten kunnet snakke med jevnaldrende om hvordan det er å være ung og samisk i dag.