Barn og ungdom

Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet har ansvar for den sektorovergripende politikken rettet mot barn og ungdom.

Barn og ungdom skal sikres gode og trygge oppvekst- og levekår. Alle skal ha likeverdige tilbud og muligheter. Sentralt står arbeid for å motvirke marginalisering, bidra til utjevning av levekårsforskjeller og fremme barn og ungdoms deltakelse og innflytelse på ulike samfunnsområder. Dette skjer i samspill mellom ulike departement og andre statlige myndigheter, kommunesektoren og frivillige barne- og ungdomsorganisasjoner.

 

 Nyheter   |  Taler | 

© Copyright Johnér Bildbyrå AB / Juliana Wiklund

Barn og ungdoms deltakelse og innflytelse

Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet har et kontinuerlig søkelys på de rettighetene barn og unge har til innflytelse på sitt eget hverdagsliv og på samfunnsutviklingen. Departementet fremmer disse rettighetene gjennom kontakt med, og støtte til, kommuner, ulike offentlige instanser og frivillige organisasjoner. Stimulering til idé- og erfaringsutveksling er en viktig del av arbeidet

Barn og ungdoms oppvekst- og levekår

Gode oppvekst- og levekår for barn og ungdom er høyt prioritert av regjeringen. Alle skal ha et likeverdig tilbud og like muligheter. Sentralt står arbeid for å motvirke marginalisering, å bidra til å jevne ut forskjeller i levekår og å fremme medvirkning og deltaking for barn og unge på alle områder i samfunnet.

FNs barnekonvensjon

FNs konvensjon om barnets rettigheter ble vedtatt av FNs generalforsamling 20. november 1989, og ratifisert av Norge 8. januar 1991. 1. oktober 2003 ble barnekonvensjonen inkorporert i norsk lov.


Til Barne,- likestillings- og inkluderingsdepartementets forside
Last ned publikasjonen Satsing på barn og ungdom