Nyhet, 16.12.2010

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Status: Arkivert

Byggetillatelse for sperregjerde i Tana

Landbruks- og matdepartementet har gitt byggetillatelse til et 90 km langt reinsperregjerde mellom reinbeitedistriktene 9 og 13 - fra Rv 98 Ifjord til Darjohka.

Landbruks- og matdepartementet har på nærmere angitte vilkår gitt byggetillatelse til et 90 km langt reinsperregjerde mellom reinbeitedistriktene 9 og 13 - fra Rv 98 Ifjord til Darjohka.   

- Et slikt gjerde vil gi en bedre forutsigbarhet på beitebruken og hindre sammenblanding av reinflokkene.  Det vil også hindre reinbeiting dyrka mark, sier landbruks- og matminister Lars Peder Brekk.

Bakgrunnen for distriktenes ønske om å få sette opp gjerdet er problemene med å overholde distriktsgrensen. Det er reinbeitedistriktene  9 - Corgasnjarga og 13 - Lagesduottar som skal bygge og vedlikeholde gjerdet.  Gjerdestrekningen er i det vesentligste i Tana kommune.  Kortere strekninger ligger i Gamvik og Lebesby kommuner. Kommunestyret i Tana har tilrådd sperregjerdet bygget. 

    
Rein på beite
Landbruks- og matdepartementet har gitt byggetillatelse til et 90 km langt reinsperregjerde mellom reinbeitedistriktene 9 og 13 - fra Rv 98 Ifjord til Darjohka.  Foto: Pål Hermansen, Samfoto